Tips en vragen

Omnium verzekering

Wanneer u een nieuwe wagen aankoopt is het altijd aan te raden om bovenop de verplichte BA-verzekering en rechtsbijstandsverzekering ook een volledige omniumverzekering af te sluiten. De aankoop van een nieuwe wagen is vaak een grote hap uit uw budget waardoor u dit voertuig graag zo optimaal mogelijk verzekerd. De premie van zo’n volledige omniumverzekering hangt voornamelijk af van het soort vrijstelling die er wordt toegepast in het contract in geval van schade. Let dus op wanneer u de verschillende voorstellen naast elkaar legt!

Vaste vrijstelling en Engelse vrijstelling

We kunnen vooral een onderscheid maken tussen de vaste vrijstelling en de Engelse vrijstelling.

– Bij een vaste vrijstelling zal u in geval van een schadegeval in omnium altijd een gedeelte van de schade zelf moeten betalen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat, wie kiest voor een hogere vrijstelling deze ook een lagere premie zal betalen.

– Een Engelse vrijstelling daarentegen valt weg wanneer de schade aan uw voertuig (exclusief BTW) groter is dan de gekozen vrijstelling.

Vb. U ging een volledige omniumverzekering aan met een Engelse vrijstelling van € 750 en de schade aan uw voertuig bedraagt € 2750 (exclusief BTW). In dat geval zal de verzekeringmaatschappij het volledige bedrag voor zijn rekening nemen en dient u zelf niets te betalen. Indien u in dit geval koos voor een vaste vrijstelling zal u dit bedrag van de vrijstelling zelf nog dienen bij te passen.

 

Let op: Er zijn maatschappijen die andere soorten vrijstellingen hanteren. Neem gerust contact met ons op moest u vragen hebben hieromtrent.

Omnium verzekeringOmnium verzekering